De term 'droneteam' klonk een aantal jaar geleden nog futuristisch, maar inmiddels hebben we ze ook in Nederland. Een succesvol voorbeeld hiervan is het droneteam uit de omgeving Rotterdam Rijnmond, wiens diensten steeds gewilder worden.

Droneteam

Het Droneteam Rotterdam Rijnmond krijgt het steeds drukker. Van de brandweer tot de verkeerspolitie: de diensten van het team zijn populair. Het team groeide dan ook recent van 15 naar 24 personen. Ze gebruiken een drone met een warmtebeeldcamera en zo ondersteunen zij bijvoorbeeld de brandweer tijdens een uitslaande brand.

Ondersteuning

"De drone brengt in korte tijd haarfijn in beeld waar de brand het felst woedt en dat scheelt veel onnodig bluswerk. Dankzij de drone kan de brandweer veiliger en efficiënter werken", vertelt teamleider Robbert Heinecke tegen het Algemeen Dagblad. Hij is van mening dat de drones het werk van de brandweer goed ondersteunen.

Droneteam Rotterdam Rijnmond groeit gestaag

Drukte

Het team van Heinecke is het enige droneteam in de regio en krijgt het naar eigen zeggen steeds drukker. De teamleider schat dat het Droneteam gemiddeld een keer per week op pad moet. Naast branden komt het team ook in beeld bij forensische opsporing en verkeersongevallen. Het is in die zin dus multi-inzetbaar.

Ambitie

Het Droneteam Rotterdam Rijnmond groeit gestaag. Dit jaar groeide het team van 15 naar 24 man. Daarnaast liggen er plannen voor nieuwe droneteams voor de regio's Haaglanden en Limburg Zuid. "Het doel is om straks in heel Nederland binnen een uur een droneteam ter plaatse te kunnen hebben", aldus Heinecke.

Bron: Algemeen Dagblad

0 Reacties

    Plaats een reactie